keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

VARIS HERATYSKELLONA

Meidan aamupalahedelmasalaatissa oli mansikoita! Oli toki tuoretta ananasta, papayaa ja makoisia viinirypaleitakin :) Mangosmootieta iltapalaksi ja valissa riisia ihanine kasviskastikkeineen! NAM! Kulinaristinen taivas tama Mumbai! Vetta kannetaan hotskuhuoneeseen litra tolkulla ja koitaan silla massuamme tayttaa, muttei olla hikoilun tahtiin viela paasty - enemman puskee ulos kun saadaan sisaan. taalla on paivalla ihan tajuttoman kuuma. Meidan suomihipiat ei ole lainkaan viela hiffannut sopeutua tahan trooppisen kostean kuumaan. hikoillaan kun pikkupossut. Tata lievittamaan paatettiin maksaa itsemme melkein kipeiksi ilmastoidusta hotskuhuoneesta, josta kylla luovutaan heti jos/kun pystytaan nukkumaan kostean hikisina kuumissamme. Meilla on siis 2,5x2metria kauniin vaaleansinisilla seinilla huone, pienenpieni telkkari taivaskanavilla, jaakaappi ja yopoyta =). Viereinen huone on wc- ja suihkuhuone (lue:hana josta valutetaan kippoon vetta ja kaadetaan paalle ja peseydytaan), seinat vaaleanpunaiset. Kun avaamme huoneemme ovan, ollaan ns. parvekkeella josta nakymat viereisen talon takapihalle, joka toimii kai lahinna parkkipaikkana. Lemmikkeina meilla partsilla on puluja ja varis, joka toimii aamuauringon noustessa heratyskellona :) (mutta mullapa on korvatulpat ja Raoul ei heraa mihinkaan). Meidan hotelli sijaitsee vaatimattomasti suoraan Taj Mahal hotellin takana, siis sen okyhotellin johon ne terroristit hyokkasivat sillon jokunen kuukausi sitten. Meidan kadulla sijaitsee myos se Leopold kahvila johon hyokattiin. Sielta nimenomaan saa hedelmasalaattia mansikoilla :).

Raoul tapaa vasta ensi viikolla harjoittelupaikan tyontekijoita, Raoulin tuntoja harjoittelusta Mumbain elokuvamaailmasta (?) voi lukea hanen blogistaan nimeton maa.

Me ollaan naina paivina koetettu laajentaa reviiriamme, ollaan kavelty Mumbain katuja ja ihmetelty maailmanmenoa. Hienostohotelleja, laiskoja kissoja nukkumassa kaduilla, hashiksen myyjia Raoulin korvaan kuiskuttelemassa osta osta, kerjalaisia kinuamasssa lapsilleen maitoa, kalatorin haju, hello mam - look this mam huutoja, porottava auringonpaiste, illan vilentava merituuli, intiakannyliittymien ostoa, rahanvaihtoa, veden juomista, autojen toottailyja. Ihanaa ihmettelya.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti