sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

HINDUTEMPPELI, MOSKEIJA JA JUNA-AJELUA

oivoi! Sain nukuttua, enaa ei tunnu niin pahalle yokosteus-kuumuus, tahan siis alkaa tottua? Taas on aurinko laskenut meren taa, pimeys tulee joka paiva samaan aikaan, noin klo 18.30. Olen ihan ihmeissani, ettei pimean tullen hyokkaakkaan moskiittoparvi nilkkoihin, taalla ei ole itikan itikkaa missaan! Olen ollut Intiassa viisi kertaa aiemmin ja aina Suomen elo-helmikuun valilla, en koskaan tahan aikaan vuodesta. Ihan uusia kokemuksia siis tarjolla talla matkalla. Nyt ensin otokattomyys, pahin kuumuus, sitten monsuunisateet, uusia kausihedelmia mm. mango ja mita kaikkea viela huomaakaan matkan varrella...?

Eilisesta innostuneena paatettiin aamuhedelmasalaatin jalkeen ottaa pidempi paikallisbussimatka ja loytaa Mumbain vilkkain Hindutemppeli. Taallakin on sunnuntailiikenne nakojaan leppoista ja bussissa oli paaaljon istumatilaa. Ystavallisesti bussin lippumies jatti meidat oikealla pysakilla pois ja eikun Mahalaxmi temppelia kohden! Temppeliin sai vallan jonottaa - miehen ja naiset eri jonoissa. Kengat olisi pitanyt jattaa temppelin portaiden alapaahan, mutta minapalaitoin meidan kengat laukkuuni, ettei kukaan niita veisi. Ja sitten havetti kun temppelin oviaukolla oli turvatarkastus ja vartija huomasi kenkamme ja kertoi ettei niita voisi vieda sisalle... Temppelin lattiat oli polttavan kuumat ja meidan hentoiset suomalaiset jalkapohjat oli liekeissa. Loppujen lopuksi istuttiin pidemman aikaa temppelin ulkopuolella valokuvaamassa ihmisia ja maailmanmenoa, ja Intialaiset kuvasivat meita :)

Siina keskipaivan kuumuudessa samoilla vauhdeilla paatettiin menna muslimien moskeijaan vierailulle. Moskeija sijaitsi ns.merella, eli sinne oli rakennettu betonitie, jonka varrella varmaan sata myyntikojua ja kerjalaista, joku ilman jalkaa tai molempia, toinen sokea ja toinen muuten vaan koyha kasi ojossa. Ma kavin punnitsemassa itseni silla sillanpatkalla, vanhalla miehella oli semmonen normaali vaaka siina ja sai kayda kun kolikon halle heitti. Moskeijassa oli ihanasti elamaa! Paaaljon ihmisia ja touhua! Taalla naisetkin saavat menna moskeijaan sisalle, toisin kun esim. Bangladeshissa. Se on mukavaa. Paasee tutustumaan paremmin erilaisuuteen. Istuttiin viela ja ihmeteltiin siina merenrantakalliolla satojen intialaisten seassa. Me kuvattiin niita ja ne meita. heh.

Paatettiin jaksaa menna viela nurkilla sijaitsevaan Nehru Centeriin, jossa kaytiin planetaariossa. kiva. Pakko kertoo - Olen siis ekaa kertaa Intiassa miehen kanssa liikkeella ja kaikki sen tuomat uudet jutut on myos aivan uutta yllattaen :). Noh, ensinnakin siela Moskeijan edustalla joku intialainen kundi alkoi mulle flirttailla, vaikka Raoul siina vieressa - voikun olet kaunis, lahe mun mukaan. Sitten se viela kysyi Raoulilta etta onko tuo nainen sun tyttoystava ja Raoul vastasi etta kylla. Silti se jatkoi samaa, sanoin sille sitten etta kuule, ma olen jo valinnut miehen vierelleni etta sori nyt vaan, sitten se Raoulille viela jatkoi mun ylistysta...heh. No sitten siella planetaariossa mun kylkeen tuli istumaan joku nuori kundi vaikka oli paaljon tyhjia penkkeja ymparilla ja aattelin etta jahas, missas se kasi mahtaa vaeltaa kun valot sammuu... noh, vaihdettiin Raoulin kanssa sitten paikkoja, se kundi istui siina hetken ja lahti menee...heh. Kun show loppui, tuli se kysymaan Raoulilta etta voiko se ottaa musta ja siita kundista kuva sen kameralla, no suotiin sille se ilo. Paatettiin Raoulin kanssa, etta tasta lahtien kerrotaan miehille, etta ma olen Raoulin vaimo, josko siita olisi apua :)?

Kaveltiin taas taman kaiken jalkeen liikaa...paadyttiin paikallisjunalla takaisin kotihuudeillemme, ja oltiin vasyneita mutta iloisia, etta onnistuttiin niiiin hienosti kayttamaan julkista liikennetta!! Tama kaupungin valloittaminen on alkanut kertakaikkisen hienosti! Ja vasten kaikkien taalla kaymien tuttujemme, me kylla ollaan ihan ihastuttu MUmbaihin. Talla on paljon tekemista ja nakemista, ihanaa ruokaa ja hauskoja ihmisia. Oiskohan siina ollut taman paivan tilitys:)?

No viela: muutin nyt noita kommentoitiasetuksia, joten sinne saa nyt ihan helposti kirjoitella kuulumisia, kysymyksia ja kommentteja, niita odotellessa...

1 kommentti:

  1. oi niin ihanan kuulosta ja tutun.Kuule ei se vaimo sana niile paina.ne sanoo joo on mullakin vaimo, mut sä voisit olla toinen. Sit ne tarjoo miehelles kameleita. Siinä sitten miettimistä mitä niillä täällä tekee XD. ihanaa matkaa teille kirjoitelkaa PALJON:) suvik

    VastaaPoista