perjantai 15. toukokuuta 2009

LAHTOTUNNELMIA CALCUTASTA

Kolkatassa viimeiset tunnit. Piti tulla teille viela raapustamaan. Raoulilla on tapansa mukaan kaikki tavarat viela pakkaamatta, vaikka viikonloppuna uhosi etta ne pakkaa jo alkuviikosta niin ei sitten tule kiire :). Kylla se silti kaiken saa aina mukaansa :). No ei mullakaan ole viela ihan kaikki rinkassa. Aamulla pestyt pyykit roikkuu narulla viela kuivumassa...Raoul lahti Matunin kanssa juuri juhlallisesti parturiin sheivauttamaan partansa matkakuntoon. Mama tekee meille parhaillaan Chicken Currya viimoseksi ateriaksi. Matun on tilannut meille taxin kohden juna-asemaa puoli kuudeksi.

Eileaamulla nukuttiin pitkaan. Oltiin ihan unenpopperoisia pitkalle paivaan. Mulle kavi yolla viela enempi unenpopperossa hullusti, kun liukastuin selalleni vessan rappusissa. Onneksi en lyonyt paatani vaan haavoitin vain ranteeni, nyyh. Kun paasimme vauhtiin, Raoul suhasi asiakaskaynneilla Matunin kanssa ja mina kirjoittelin maman ja Ramun avustuksella intialaisia ruokaohjeita ylos vihkooni. Lahdimme kohden iltaa etsimaan paikallislehdesta bongaamani valokuvanayttelya vahan heikoilla tiedoilla. Eihan me meinattu loytaa "galleriaa" Kolkatasta lainkaan. Ei kukaan tietanyt missa kyseinen paikka sijaitsi. Marginaali kalkutalaisista kayttaa tallaisia palveluita. No noin puolentoista tunnin etsimisen jalkeen (yhdessa avuliaisten kolkatalaisten) menimme kysymaan kulttuurikeskuksesta apua, ja siellahan naytely olikin! Upeita valokuvia intian koyhyydesta ja ongelmista. Palasimme samaa matkaa takaisin ja matkan paatteeksi otimme yhteen autorikshakuskin kanssa. Han oli vahan huonolla asenteella ja ei suostunut ottamaan rahaa matkasta koska minulla ei ollut tasarahaa, joten istui vain paikoillaan eika edes katsonut minuun. Mina siina aikani seisoin kasi ojossa ja kun ei kelvannut niin viitoin etta jos ei kelpaa niin mepa tasta sitten lahdetaankin. No siitahan se heppu raivostui ja nappasi rahan kadestani ja lahti ajamaan karkuun. Ehdin ottaa viisikymppiseni pois hanelta, marssin lahimpaan kiskaan ostamaan namia ja maksoin vaihtorahastani huutavalle kuskille. Aargh.

Viime yo oli sitten suht uneton. Stressaan aina lahtoja alitajuisesti nakojaan niin, ettei nukkumisesta tule mitaan. Tama aamu on sitten mennytkin hieman karttyillessa Raoulille. Ei kiva. Olen aamun suhannut Matunin pyoran takana istuen, kayty marketilla ostamassa nettikahvilaan roskista (me ollaan valistettu kaikkia rankalla kadella etta EI SAA HEITTAA ROSKIA KADUILLE JA OJIIN!!) ja seinakelloa. Vaaleanpunaiseen nettikahvilaan toki punainen kello ja roskis :). Matkaevaaksi ostettiin kilo mangoja, omppuja, viinirypaleita seka pullaleipaa.

Kysessa on jonkin sortin maitojuna, koska joudumme talla kertaa viettamaan kaksi yota junassa ennen Mumbaihin saapumista. Otimme halpisluokasta junaliput, joten edessa on vallanvarikas reissu varmasti :). Toivottavasti saa halinassa nukuttuakin. Raoul ystavallisesti soitti Mumbaihin hostelliin, jossa aiemmin punkkasimme, ja varasi huoneen meille sielta! Mutta ei mahda mitaan, on se vaan niin haikea fiilis lahtea taalta. Calcutta on Calcutta <3.

p.s. Laitoin Facebookiin pari kuvaa tulevan jarjestomme tulevasta koulusta, kaykaa katsomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti