perjantai 8. toukokuuta 2009

KOSTEUSPROSENTTI 84. LAMPOTILA +40.

Iltaa Calcutasta, tai Kolkatasta, niinkun nimi nykyaan on. Calcutasta tuli Kolkata 2001, jolloin nimi muutettiin, koska haluttiin eroon britti-intian antamasta versiosta. Kalkutassa asustaa n.15 miljoonaa ihmista. Taa city on kuuluisa ympari maailmaa Aiti Teresasta, joka siis taalla teki elamantyonsa auttaen Calcutan koyhia. Tana paivanakin taalla on sama Mother's house ja lastenkoti seka "kuoleman talo" seka paljon muuta toimintaa, jonka Aiti Teresa aikoinaan aloitti. AIemmilla visiiteilla olen ollut vapaaehtoishommissa naissa paikoissa, suunnitelma oli vieda Raoul kaymaan naihin paikkoihin, mutta taalla on niin paljon kaikkea puuhaa etta jaapi toiseen kertaan. Ytimessa (Kalkutan keskustan reppureissaajakujalla Sudder streetilla) on kuitenkin paljon havaittavissa jaappanialaisia ihmisia, jotka kovasti tulevat tanne tekemaan vapaaehtoistyota Aiti Teresan jalanjalkia seuraten.

Me paatettiin tana aamuna lahtea katselemaan Kalkutan nahtavyyksia. Koko Kolkataa ei pystytty valloittamaan, mutta kaytiin kaupungin pyhimmassa, eli Kali Temppelissa vierailemassa. Jonotettiin pyhien miesten kerjatessa meilta rahaa temppelin sydameen hindujen seassa heidan rukoillessa Kalilta mita lie. Siina kovassa halinassa nahtiin vilaukselta Kali-jumalan naama. Nahtiin myos kun temppelin edessa uhrattiin tuhoaja ja vallanhallitsija-jumalalle elavia vuohia - niilta vaan siina leikattiin paa pois ja ne siina satki aikansa ja oli poissa. nice.

Temppelikokemuksen jalkeen suuntasimme kuumassa tuulessa uusien sateenaurinkovarjojen alla vetta juoden kohti hindujen ruumiin polttopaikkaa. Yhtaan ruumista ei ollut palamassa, kierreltiin ymparoivaa puistoa, jossa oli muistomerkkeja ylimmystoihmisista joita oli kyseisella paikalla poltettu. Paikalla haari lapsosia joita kuvailimme. Ohivirtaava joki oli saastainen, taynna roskia. Tanne poltetun ruumiin tuhkat heitetaan. Taman kokemuksen paatteeksi hyppasimme metroon ja syomaan. Suunnitelmat etenivat ja loysimme itsemme kiertelemassa Intian Museosta, mina jo kolmatta kertaa, mutta silti se jaksoi olla kiinnostava kaikkine argeologisine loydoksineen kuten buddha ja hindujumala patsaita, fossiileita, seka kaikenmaailman taytettyja elaimia ja kaikkea muuta maan ja taivaan valilta kuten formaliinissa lilluvia syntymattomia ihmislapsen sikioita seka kahdeksanjalkaisia vuohia ja kaksipaisia kissavauvoja... saatiin parisen tuntia kulumaan rattoisasti kierrellen ja ihmetellen.

Riksharallin jalkeen taasen tanne Thakurpukuriin Matunin perheen kotiin. Pinkin nettikahvilan koneet alkaa jo olla kunnossa sen jalkeen kun Raoul muiden poikien auttaessa on ottanut hommat kasiin ja putsannut ja uudelleen asentanut koneita jo useamman paivan, eli jeah! Nyt saadaan taaltakin kasin hoidettua naita tarkeita internet-asioitamme :).

Kosteusprosentti on luokkaa 84% ja kuumuutta varjossa vahintaan +40. Tanaan tuulikin oli kuuma kuin hiustenkuivaajassa konsanaan. Silti hyvin parjataan. KOitetaan tankata tarpeeksi vetta ja pysya niin hyvin varjossa kun se nyt on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti