keskiviikko 13. toukokuuta 2009

AURINKOINEN VAALIPAIVA CALCUTASSA

Vaalipaiva on sujunut meidan nakokulmasta vallan rauhallisesti. Aurinkoa on taas riittanyt. Kukin naapurustosta on kaynyt yksitellen aanestamassa ja ei sita kommunistipuoluetta vaan juurikin toista. Kalkutta on viimeisia aanestaneita alueita Intiassa n. kuukauden kestaneiden vaalien paatteeksi. Sunnuntaina kuulema julkaistaan koko maan vaalien tulokset. Me ollaan silloin junassa matkalla takaisin Mumbaihin. Ne kutka ovat aanestaneet, ovat saaneet vasemman etusormen kynteen punaista inkkia, joka kestaa siina kolmisen paivaa. Nain jokainen voi tarkkailla niita paheellisia, jotka eivat ole kayneet aanestamassa. Uutisista kuitenkin nahtiin kuvia piestyista ihmisista vaalipaikoilla. Huomisesta lehdestahan ne pahimmat jaljet nakee taas, ikava kylla. Sen verran meita on holhottu, ettei paastetty keskustaan hengailemaan eika kylille kavelemaan, ettei mitaan vaan satu. Red Alert.

Kaytiin tanaan valokuvaamassa vastasyntynytta pulunpoikasta eilisessa paikassa katolla. Meidan hieno Nikon D80 vaan reistailee pahasti...ei taida ihan hienot digikamerat kestaa tallaisia olosuhteita, vaikka pitais. Onneksi mulla on mun rinkan pohjalla uskollinen filmijarkkarikamera, joka otetaan kayttoon tarvittaessa. Muuten ollaan harjoiteltu internet-junalippujen ostamista erinaisten Matunin kavereiden avustuksella. Jos tuo homma toimii (niinkun kuulema pitaisi?) niin olen vinguttanut Visaani nyt vajaan 20 euron verran ja saanut (toivottavasti) meille liput aina kesakuun puoleenvaliin asti eteenpain, oujee!

Eli suunnitelmat ovat seuraavanlaiset: Ylihuomenna lahdemme Mumbaihin, jonne Raoulin ystava Yltsa tulee n.2viikoksi. Suunnitelmat ovat auki, mutta Goalle pyrimme. Katsotaan. Sitten kuun vaihteessa palaamme Kolkataan, Raoul suorittaa harjoittelunsa loppuun ja kaymme aivan-ihanassa Ateswartala-kylassa neuvottelemassa koulun korjauksesta ja koulutoiminnan aloittamisesta, opettajien hankkimisesta jne. Taalla ollaan jo pohdittu sopimusteksteja kylakomitealle ja tuleville opettajille. Nimea jarjestolle mietitty. No kaiken taman jalkeen sitten aikanaan Kolkatasta pikkuhiljaa kohden vuoristoa, Bodhgayan (ihastuttava buddhalainen kyla) ja Varanasin (pyha Ganges-joki) kautta. Aikaisemmista junalippuhassakoista oppineena nyt siis oltiin ajoissa liikkeella ja liput pohjoiseen Haridwarin kaupunkiin asti on takataskussa (e-mailissa). Siita eteenpain luotetaan hyvaan onneen :).

Vajaat kaksi paivaa Kolkata-elamaa talla eraa jaljella. 2,5 viikkoa on kulunut kylla niiin nopeasti! Minun ihana Intia-perhe. Onneksi ei tarvitse viela haikailla, kun on paluu jonkun viikon paasta edessa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti