perjantai 2. helmikuuta 2007

HI HAO KIINASTA!

Hyvinhan tuo airasia minut tanne asti lennatti Bangkokin lentokentalla oli vallan ihanaa juoda cafe lattea ja syoda herkkuja! Taas lahetettiin auttava enkeli matkaseurakseni, vanhempi amerikkalainen herra, jonka kanssa sitten yhdessa yolla loydettiin ok hintainen hostelli Xiamenin lahisaarelta. Han puhuu kiinaa ja on kylla kullanarvoinen ollut, taalla ei siis yhtaan juurikaan englantia puhuta. Taalla on kylma! Yolla kun tultiin, istuttiin tunti varmaan juoden teeta. kaikki on taas niin erilaista kun Myanmarissa. Lentokentan vessa osasi ihan itse huuhdella itsensa kun nousin, huuu ja puistossa aamulla kun olin aurinkoa vastaanottamassa, niin pensaiden takaa kaijuttimista kuului klassista musiikkia, huuu. Neonvaloilla koristeltuja pilvenpiirtajia, huuu. Roskiksia kaduilla, vierekkain kierratettavalle jatteelle ja muulle roskalle erikseen, huuu. Meika on ollut ihan ihmeissaan mutta siis kylma on! yolla en osannut nukkua, kun hostelli huoneen lampotila oli sama kun ulkona, n.+10, kun oli vaikea hengittaa niin kylmaa ilmaa...ei moista kokenut piiitkaan aikaan. Aamulla aurinko ei alkanutkaan lammittaa sen noustessa, vaan viimainen tuuli ulvoo kaduilla...hrrr...ja mulla edelleen lapparit jalassa, yopoksyt kylla jai pitkiksi kalsareiksi alle pitaa pian ostaa lisaa vaatetta.

Niin, empa ollut tietoinen, etta 17.2 vietetaan kiinalaista uutta vuotta ja siis koko kiinan suuri kansa alkaa juurikin nyt sitten uuden vuoden lomalleen siirtya. etta on sitten vahan hankalaa tama reissaaminen taalla. aamulla menimme junalippua minulle shanghaihin buukkaamaan, jonot kamalat ja tilaa junissa ei ole moneen paivaan, joten olin "onnekas" ja sain kuitenkin talle illalle viela bussilipun kohden Shanghaita...junalla matka olisi kestanyt 25 tuntia, bussista en tieda... kuulette perasta. vahan ehka en odota innolla matkaa mutta tatahan tama reppureissailu ja kokeminen on. massu on pysyny aisoissa pari viime paivaa. kiitos oskulle konsultoinnista, nostin hieman laakitystani.

Taristen siis eteenpain mennaan, kotia kohden koko ajan tullaan. koitan aikani kuluksi laskeskella bussissa kuinka monta tuhatta kilometria kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti