torstai 11. kesäkuuta 2009

SEINAT HOHKAA KUIN SAUNANLAUTEET?

Meilla vaihtui eilen ilmasto totaalisesti. Niin paljon etta ollaan oltu ihan ihmeissaan itsekin. Tultiin vain 7,5 tuntia junalla Kolkatasta lanteen ja taalla ei ole lainkaan kosteutta ilmassa??? Mita tama tammoinen on? missa kaikki nihkeys ja hiki?? Taalla on toki myos kuuma, aivan tosi kamalan kuuma, mutta se on sellaista kuivaa kuumuutta joka tuntuu myoskin aika pahalle, mutta eri tavalla. (Ymmartaakohan tasta nyt yhtaan mitaan:). Ollaan siis Bodhgayassa. Tama on pieni buhddalaishenkinen kyla, jossa Budhhan sanotaan saaneen valaistuksensa. Joten voitte kuvitella etta pyhassa kylassa ollaan :). Olen ollut taallan kolme kertaa aiemmin, mutta siis talvikautena, jollain tama kyla on kukassaan kaikkine budhhalaisine pyhiinvaeltajineen ympari maailmaa. Nyt ei nay juuri missaan ihania pikku munkkeja kaavuissaan :(. Vaan joka paikassa intialaisia holoholottamassa...aaargh. Mutta ei voi mittaan. Aina ei voi kaikkea saada. Ehkapa jos me paadytaan vuoristoon Dharmasalaan, joka on siis Budhhalaisuuden kehto, Dalai Laman asuinpaikka ja pakolais Tiibetilaishallituksen syyssija. Ehkapa siella kaikki sopot munkit viettaa vilpoisessa leppoisia paivia?

Ehka ilmaston muutoksen takia tai sitten ollaan vaan oikeesti saatu joku flunssapopo, meilla on taas kurkut ja keuhkot kipiat ja aivastellaan. Mulla on joitain ihme punasia pisteita vatsassa ja selassa. Ja pelkaan toki sita sikainfluenssaa. Se kun nyt vihdoin on raportoitu saapuneen tanne intian niemimaalle. Ihan kun ei muihin sairauksiin voisi sairastua. Raoul mua realisoi kun panikoin sen yskimista. Toivotaan parasta. Otin nyt kuitenkin sen puhelinnumeron ylos johon soittaa taalla intiassa jos pahaksi yltyy oireet... kyllahan te mut tiedatte. Ja hyi, taalla nettipaikassakin kaikki yskii...

Viime yo oli mielenkiintoinen. Kuumuus on sisalla taloissa, katot ja lattiat ja jopa sangyn patjat hohkaa lampoa ja kun niita koskettaa on ne yhta kuumat kuin saunan lauteet viela kahdentoista aikaa yolla. Me sitten polteltiin hyttysmyrkkykierukoita ja pidettiin pimeana huonetta (ettei itikat tuu sisaan) ja tuuleteltiin silmat ummessa valilla yolla huonetta kun ei meinannut kuuma hohka loppua lain... Jai vahan vajaaksi nuo younet siis. Tanaan ollaan kuitenkin jaksettu olla liikkeella. Kierrelty erimaalaisia buddhalaisia luostaripyhattoja ja kavelty kuumuudessa. Ja kayty viilentymassa valilla kylman soodan aaressa. Ja toki valokuvattu. Ja ikavakylla shoppailtu, sita kun ei viela saisi tehda kun on matkaa ja kilometreja laukkua kantaa viela niin paljon edessa. Mutta uusi kassi lahti mukaan ja kaulakoruja ja supersopot Ganesjumalapronssiset pienet suitsukepidikkeet. Illaksi mennaan istumaan tuonne pyhaan sydameen, eli boddhipuu-puistoon imemaan itseemme hyvaa henkea. Huominen paiva viela taalla ja sitten seuraavana aamuna hypataan Kolkatasta saapuvaan junaan jossa toivonmukaan on myos Matun ja Aparna :) ja matkaamme yhdessa pyhan Gangesin kaupunkiin Varanasiin. Jossa myos on varmaankin kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti