maanantai 23. lokakuuta 2006

JUHLAN TUNTUA ILMASSA

Hei vaan. Huomenna mita suurimmalla todennakoisyydella nayttaytyy uusi kuu, pyha-Ramadan kuukausi paattyy ja muslimien pyhin ja suurin juhla Eid-Al-Fitria vietetaan ympari maata. Meidat on kutsuttu talloin lounaalle mr. Imrulin (meidan Rangpurin supervisor) kotiin ja illalliselle Mr. Bhuiyanin (parran) kotiin ja olemme kovin otettuja naista kutsuista, silla vastaahan tuleva juhla meidan jouluamme. Taalla siis mietitaan mita laitetaan huomenna paalle ja mita pitaisi vieda tuliaisiksi…

Ma olen kipea yha vaan, pari parempaa paivaa tuossa oli, mutta olo meni eilen taas heikommaksi, lampoilya ja kipuilua, alotinantibiootit, katsotaan onko niista mihinkaan vai joutuuko tassa laakariin menemaan. Lepailtya siis tassa lahinna tultua ja opinnaytetta pahkailtya. Kaija on katolla ottamassa aurinkoa. Mina en kipeana kehtaa menna.

Lalmonirhatin kodissani oli pieni muurahaisongelma, jonka sitten toin hetkeksi tanne Rangpuriinkin. Minimurkut nimittain salamatkustaneet joukolla mun kannettavan tietsikan sisalla ja sehan vasta lystia olikin leikkia hippaa niiden kanssa kun niita sormella yritti listia kun ne kurkki millon mistakin koneen rakosesta…no joo, luulen listinneeni nyt jo kaikki.

Viimeksi kun kirjoitin oli ukkosmyrsky. Ollaan monesti Kaijan kanssa naureskeltu, etta kun kuivatellaan pyykkejamme meidan parvekkeella, niin joku kerta viela vaatteita loytyy tuolta palmun oksilta roikkumasta kun tuulen mukana ovat lahteneet ja sitten joudutaan menna meidan guesthousen pojilta pyytamaan etta et viittis kiiveta tuonne hakemaan… nooh, tuota ukkosmyrskya seuranneena aamuna parvekkeen lattialla oli Kaijan bikinien ylaosat, alaosia ei missaan. Mainitsin Kaijalle tasta ja han sanoi kylla laittaneensa molemmat osat kuivumaan parvekkeelle. Samassa tajuttiin molemmat, etta niimpa siina oli vaan kaynyt, etta tuuli oli ne matkaan vienyt. Kikatettiin ihan kippurassa ja tahyiltiin vaaleanpunaisia pikkupoksyja parvekkeelta, muttei missaan nakynyt. Kaija siis lahti pihalle ”kavelylle” ja ”valokuvailemaan”, muttei mitaan loytynyt. Iltapaivalla kun tulimme reissuiltamme huoneeseemme, oli sangyn paalle ilmestynyt viikattuna kadonneet vaaleanpunaiset. Eika kukaan ole kommentoinut asiaa, eika kylla olla kehdattu kysellakkaan. Jossain tuolta palatsin pihalta ne ilmeisesti on loytyneet

No, mutta eipa tanne juurikaan muuta. Arkea elellaan. Juhlaa odotellaan. Kylailemassa ollaan kayty jarjeston tyontekijoiden, joiden kanssa ollaan ystavystytty, kodeissa, koulutehtavia tehty, Baptistikirkossa jumalanpalveluksessa eilen kaytiin ja ma olen sairastellut (kuten on vissiin jo useampaan kertaan todettu).

Bussiliput on takataskussa torstaille Dhakaan (paakaupunkiin), mennaan jarkkaamaan mulle lupaa menna maitse Intiaan (koska ulkomaalaiset tarvitsee erillisen maastapoistumisluvan jos haluaa menna maatieta poijes, jos siis on tullut lentamalla maahan…) ja viisumia Myanmariin ja Kaijalle lentolippuja Goalle. Tarkoitus on myos menna samalla reissulla Bangladeshin ita-osaan katsastamaan RDRS:n metsansuojeluprojekti.

hei, just tuli ilmotus uutisissa, ettei Eid juhla olekaan viela huomennakun ei kuu nayttaytynytkaan Ylihuomenna sitten. Hyva mun kannalta niin saan levata ja kerata voimia rauhassa viela huomisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti