sunnuntai 29. lokakuuta 2006

DHAKASSA MELLAKOIDAAN

Taalla sita ollaan, posessa Dhaka cityssa. Eilinen ja tama paiva on ollut tosi levotonta taalla paakaupungissa,julkiset kulkuvalineet lakkoilee, kauppoja kiinni, kaduilla ihimiset osottaa mieltaan ja mellakoi, hakkaa krikettimailloilla ja ampuu, heittelee kivia, sytyttelee kokkoja...siis kaikki protestina poliitikalle, kun siis tulevien parlamenttivaalien takia on tulossa maahan valiaikaishallitus ja viime perjantaina nykyisen hallituksen, joka on ollut viimeset 5 vuotta vallassa,piti luovuttaa valta pois, mutta sitten oppositiopuolua ilmoitti, etta he eivat hyvaksy valiaikaishallituksen johtajaksi sita henkiloa joka siihen virkaan oli astumassa ja sitten opposition ja hallitsevan puolueen kannattajat ovat ottaneet yhteen kaduilla ja poliisi siina seassa...ja edelleenkaan ei ole selvaa kuka johtaa ja mita... vastauksia odotellaan taalla. kaipa ne paraikaa yrittaa sovitella asioita tuolla ytimessa ja telkusta naki etta eu:n ihmisia on siella yrittamassa myos rauhaa ja selkeytta saada aikaan. Parin viime paivan aikana kymmenia ihmisia kuollu ja tuhansia loukkaantunu, sanoo paikalliset lehdet (hesarin nettisivuilla mainittiin etta 3 kuollu ja satoja loukkaantunu..) ja paikalliset ihmiset sanoo etta todellisuudessa luvut on paljon surullisempia.

Mehan olemme siis taman paasseet toteamaan taalla Dhakassa tv:sta ja paikallisten, silla meita ei ole laskettu tuonne kaduille vaaraan, vaikka (itepaisia naisia kun olemme), ollaan vangatty vastaan kovasti. Kylla me sitten eile illalla tajuttiin kun katsottiin mellakointia telkusta, etta oikeasti ei ole jarkevaa menna ulos, silla oikeesti siella on hengenvaarallista. Ja me ulkomaalaisina saatetaan herattaa provokaatiota, silla kaikki ei tykkaa siita etta EU taalla yrittaa sovitella (=sotkeutua tan maan asioihin).

On siis koeteltu molempien tyttojen hermoja ja itsehillintaa ja sen asian hyvaksymista, etta nyt on vaan parempi uskoa naita ja pysya sisalla. Saas nahda miten tai siis milloin kaikille sopiva valiaikaishallitus saadaan kasaan ja tilanne kaduilla rauhoittumaan. Sita ennen taman maan kansalaisilla ja meilla lankkareilla on aika tukalat oltavat. Tai meillahan on kylla hyvin turvallista taalla guesthousessa, mutta turhauttavaa taa meille on. mutta elama valilla on. koitetaan saada edes koulutehtavia tehtya. Ja heti kun mahdollista lahdettya takas Rangpuriin, visiitti metsansuojeluprojektiin jaa meilta valista.

MUn vointi on eilen ollu ekaa paivaa oikeen normaali, tanaan taas vahan kipea olo, katsotaan mihin suuntaan se tasta. Laakekuuri viela kesken, joten eikohan se tasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti