maanantai 5. syyskuuta 2005

LHASASSA VOIDAAN HEIKOSTI ;(

Tiibetissa, Lhasassa. Yksi mun unelma kaynyt toteen, niin kauan olen tanne halunnut. Toissapaivana sitten saatiin saksalaispoikien kanssa lentoliput kateen ja oltiin KOVIN ILOISIA!! Eile aamuna sitten oli aikainen heratys ja kyyti kohti Chengdun lentokenttaa kahdeksan muun matkaajan kanssa, meille oli jarkatty ryhmaviisumi Tiibetiin. Mukavia tyyppeja kaikki. Noh, lennon piti kestaa 1h50min ja oltiinkin jo Tiibetin ja lentokentan ylla ja nahtiin ihanat lumihuippuvuoret!!! mutta sitten tuli ilmoitus etta saa onkin niin huono, etta lennamme takaisin Chengduun.... niin lahella oltiin! Oli kylla surkuhupaisaa! Sitten lennettiin takaisin Chnegduun, otettiin kone tayteen matkustajia ja eikun uudestaan kohti Tiibetia...tois outoa oli tuo kaikki ja kun ei kukaan oikein selittanyt mista oli kyse... Lento venyi siis 6 tuntiseksi, ja jos nyt positiivisesti ajattelee niin saatiin kolme lentoa yhden hinnalla...

No joo. Lentokoneessa oli hauska buddhalainen munkki, joka tuli sanakirjan kanssa tavaamaan meille kaikkea. se oli 3 inkarnaatio jostain tarkeasta lamasta, sain sen kayntikortin joka on tosi cool Tiibetissa lampotila oli +13 kun saavuttiin, aika kylma verrattuna Chnegdun +33:een. Kahden tunnin matka kentalta Lhasaan oli aivan uskomattoman kaunis, tosin joka talon katolla oli kiinan lippu liehumassa. Ja varmasti joka tiibetilainen rakastaa Kiinanmaata niin paljon etta haluaa ihan omasta tahdostaan kiinan lippua liehuttaa... no joo. mut muutenkin vahan vihastuttaa kiinan touhut.

Heti Lhasaan saavuttamme sain akuutin vuoristotaudin oireita, olo oli ihan kamala, heikotti, pyorrytti, paha olo ja aivan voimaton, hegastytti, oksetti. sita kesti koko loppu paivan ja vaan makasin kun en muuta loppujen lopuksi voinut. Katsoin jo valmiiksi lahi sairaalankin, olin lahella lahtea sinne vahan happihoitoa hakemaan. Iso harppaus 0m merenpinnasta tanne 3600m:iin lentamalla siis aiheuttaa tata kaikkea. Empa vaan ollut uskonut etta MULLE voisi oireita tulla...Tanaan parempana vaan en voimissani. Saksalaisten (Thorsten ja Geanut)kanssa ollaan kierretty Lhasaa RAUHALLISESTI, tama on UPEA paikka! AIvan ihana, pelkasin turhaan etta kaikki on pilattu talla. Paljon tiibetilaisia ja semmonen upea ilmapiiri (vaikka kiinan liput liehuukin joka nurkassa). Thorstenille nousi kuume ja se on ihan heikkona, ollaan vahan huolissaan siita. Pitaa kerata itse kunkin voimia nyt vaan rauhassa ja totutella elimisto tahan korkeuteen nakojaan ennenkuin voi lahtea vuorille.

Potala-palatsi on magee! Aivan epatodellista (jalleen) olla taalla ja nahda ja kokea tama kaikki!

p.s. ja jattipandat oli ihan mielettoman suloisia! Olin koko ajan etta voih, voih. Siella oli 5 vrk vanha pienokainenkin (joka oli rotan kokoinen ja nayttikin silta)

TIIBETISSA OLLAAN JA SYODAAN MOMOJA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti