torstai 17. heinäkuuta 2008

VENALAISELLA FARGO UAZILLA PITKIN POIKIN MONGOLIAA

Takana on jos jonkin moisia kokemuksia, mutta alotetaan kirjottelemaan niita pikku hiljaa... alotetaan siita mihin viimeksi jaatiin...elikka...

Otettiin Mongolian paakaupungista Ulan Batorista ns. pakettimatka viideksi paivaksi tuonne keski-Mongoliaan Hannan, Johanneksen ja hostellissa tapaamamme suomimeitojen Jennyn ja Johannan kanssa. Saimme toivomamme harmaan venalaisen Uaz-pakettiauton matkakaaraksemme ja meilla oli siis mukana kuski Ishka seka opas Englesh, molemmat ihan supereita tyyppeja. Viisi paivaa ajeltiin mogolian maaseudun kuoppaisia teita ja pysahdyttiin aina silloin talloin ihailemaan ymparillemme. Yovyttiin jurtissa, eli niissa valkosissa hassuissa teltoissa, mongolien asumuksissa. Juotiin hevosen maitoa, syotiin mongolialaista ruokaa ja paljon. Peseydyttiin vesiputouksen ylajuoksulla. kaveltiin vuohi-, heppa-, jakki-, lammas- ja lehmalaumojen keskella kukkuloiden ymparoimana. kuunneltiin mongolialaista kurkkulailua jurtassa. hannan bikineitten poksyt soi pyykkinarulta luultavasti vuohi, tai jakki. ratsastettiin, kaunista, niin kaunista. jopa minakin laukkasin hevosellani kukkuloiden valissa jakkilaumojen ihmetellessa vieresta. kaytiin buddhalaisessa munkkiluostarissa. koettiin pieni hiekkamyrsky. ihmeteltiin vuohien maakinan saatossa mongoolien lypsyhetkea. katseltiin auringonlaskuja. Raoul paatti repasta ja ottaa buddhalais-tyylisen kesakampauksen - mongolialasmies hoylasi partateralla raoulilta kaiken tukan pois sita ollaan nyt varjeltu ettei paase palamaan taalla hurjassa auringon pahteessa. ja taas pian pompittiin kaikki kuus kilpaa Uazin takapenkilla sen rutkuttaessa kasittamattoman kuoppaisilla hiekkateilla. meilla oli kylla kivaa. Meidan tiet sitten erosi tuolla jossain.

Hanna, Johannes, Jenny ja Johanna laitettiin paikallisbussiin (+pakettiautoon) 10 muun kanssa rutkuttamaan kohti ulan batoria arviolta 10 tunniksi ja me raoulin kanssa jatkettiin kohti lansi-Mongoliaa. Meidan onneksi ranskalaispariskunta oli suuntaamassa samaan suuntaan kun me, joten vuokrattiin auto ja kuski sielta eteenpain, koko paivan matkustamisen jalkeen (12 tuntia pikkuautossa nailla teilla...) paastiin kauniin jarven rannalle, jota ymparoi loivan vuoret. Automatka pikkuatolla oli kylla kans kokemus...juututtiin mutaan ja jouduttiin tyontamaan neljan ihmisen voimin auto pois mudasta, oltiin jonkin verran mutasia sen jalkeen multa jai sandaali sinne mutalammikkoon ja sita raoulin kanssa sielta mudasta tongittiin aikamme, kunnes se loytyi . mutta jatketaan huomenna tarinaa eteenpain. Haleja teille kaikille! saapi kirjoitella kuulumisia jos jaksaapi, ois kiva kuulla teista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti