sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

mOngoliA

Sain BaNuu taalta Mongolian auringon alta! Aamulla saavuttiin Ulan Batoriin viiden yon ja neljan paivan junamatkailun jalkeen. Hanna ja Johannes loytyi Moskovan juna asemalta niinkuin oli sovittu. Tosin meille tuli kaamea kiire junalle heita vastaan kun kello heratti tunnin myohassa...mutta ehdittiin. Vietettiin mukava ja aurinkoinen paiva Moskovassa yhdessa. Sonya ja Sergei jaivat taakse. ikava jai.

Juna viiletti lapi kauniin Siperian. Junan ikkunassa oli niiin ihana taas roikkua maisemien vilistaessa edessa ja tuulen tuivertaessa naamalla. Meidan junavaunussa oli meidan lisaksi yksi mukava Canadalainen nainen, muut oli Mongolialaisia naisia, no oli yksi mieskin, kaikki mukavia. Junassa aika kului nopeasti, kukin viihdytti itseaan ja toisia omalla tavallaan. Maisemat vaihtui kuusimetsasta, lehtiseen ja vuoristosta tasangoiksi. Mongolian rajaa lahestyessa alkoi maisema nayttaa niin ihanan mongolialaiselta, etta voi.

Aamulla saavuttiin lyhyeksi jaaneiden younien jalkeen tanne Mongolian paakaupunkiin. Oltiin ihan fiiliksissa koska junan ikkunasta oli jo nakynyt monta tuntia nurmikkoaroa ja heppoja ja jurttia!! Hostelli loytyi helposti, mukava sellainen. Paljon taalla on turisteja.

Ollaan jarkatty reissua alkaen huomisesta. Saatetaan, katja ja Raoul siis, olla jopa nelja viikkoa tuolla huitsissa tallaamassa, etta jos ei kuulu niin ei tarvitse ihmetella kerrotaan sitten jalkeen pain. Raoulin puhelin ei toimi taalla, ettei sitakaan tarvitse ihmetella.

Kaytiin juuri syomassa hyvin ja runsaasti. Sita ennen oltiin porukalla kuuntelemassa mongolialaista kurkkulaulantaa seka jotain ihania tanssiesityksia katsomassa. Sita ennen kaytiin ostamassa sakillinen nuudeleita reissuun. Nyt on vasy. ja mennaankin nukkumaan. aamulla luontoon - ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti