keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

HELLETTÄ PIETARISSA

Alkaa olla toinen paiva matkaa takana. SOnya laittoi aamulla vietsin ettei saa itseaan sangysta ylos ja lahdettiin sitten hanta odotellessa kavelemaan vaan katuja ees taas, ihmeteltiin miten kaameen suurta taalla kaikki on. Sonya sitten tuli ja jatettiin hostellielama vahaksi aikaa taakse ja metrolla matkattiin Neva-joen alitse Pietarin yhdelle asutussaarelle jossa saadaan asustaa Sonyan ystavien kommuunissa yhdessa huoneessa, mika on vallan kivaa silla hostellit on aika hintavia tassa kaupungissa. meille tietysti heti tarjottiin venalaiseen tapaan kupposet teeta ja sitten eikun helteeseen kavelemaan kaupungin katuja ja ihmettelemaan kaupunkia. Oltiin ajateltu hankkia tanaan junaliput aina Mongoliaan saakka, jotta ei tarvitsisi niista enaa huolehtia, mutta se osoittautuikin aika urakaksi. vajaan tunnin jonotuksen jalkeen saatiin Hannalle, Johannekselle ja meille yhteinen junahytti Trans-siberian junaan Moskovasta Ulan Batoriin, jeih!! Moskovaan meno sitten takkuaakin, junat on aivan taynna ainakin ensi maanantaille asti ja meilla oli tarkoitus lahtea jo perjantaina...Sonya sitten selvitteli hiki hatussa asioita ja kavi ystavallisesti meille ostamassa bussiliput lauantaille, 12 tuntia paivabussi, jeih.

Sonya on siis ihana venalainen tyttonen, johon tutustuin Moskovassa ollessani viime kerralla ( se sairaalareissu). Sonyaan taas tutustutti minut eras venalainen reissaajapoika jonka tapasin Myanmarissa. Pieni maailma loppujen lopuksi.

Tama kaupunki on taynnansa ihania, upeita vanhoja rakennuksia ihanine patsaineen ja kaiverruksineen. Ihmisia on myoskin, ja paljon, jotain 6 miljoonaa kipaletta. Huomenna vuokrataan polkupyorat ja lahdetaan kuulema kiertelemaan lahi saaria niilla Jalat on jo aikasta kipiat taman paivan kavelykilometreista, mutta eikohan into voita ruumiilliset saryt, toivotaan ainakin niin!

jee jee, iloisia taalla ollaan! Haleja kaikille! Katja ja Raoul

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti