perjantai 29. syyskuuta 2006

MUSLIMIEN PAASTOA, HINDUJEN JUHLAA

no niin. perjantaipyhia taalla vietetaan, moskeijan imaamit tuolla juurikin aloittivat taasen jollotuksensa Allahille (siis viisi kertaa paivassa ne kajareista joka moskeijasta sita niiden Allah ahkaber jne.- rukousta hoilottaa). Ramadan siis kaynnissa, elikkas kunnon muslimit eivat syo eika juo sitten mitaan auringonaikaan ja uskollisimmat jumalanpalvojat eivat niele edes omaa sylkeaan vaan siis sylkevat ne maahan ja sitakin nakyy paljon. Eli ennen auringon nousua syodaan ja sitten auringon laskettua taas... tama kaikki hupentuu kuukauden paasta pidettavaan Eid-juhlaan, joka vastaa meidan joulua kaikessa mahtavuudessaan. Ramadanin ajaksi mm. koko maasta on katkaistu ulkomaiset leffakanavat yhteydet, meille kerrottiin kun ihmeteltiin kun ei telkusta nakyny kun "muurahaisia" kun asetuttiin katsomaan yhta meidan seuraamaa sarjaa... Nama painaa 17 tuntisia tyopaivia ilman vapaita, ihan nain Ramadaninkin aikaa. Ovat silmin nahden NIIN vasyneita, etta ei kiva. ei kiva.ei hyva.

Taalla Bangladeshissa suurin vahemmistoryhma on Hindut ja bengalin Hindujen suurin juhla, Durga Puja, alkaa tanaan. Ollaan illalla menossa katsomaan juhlahumua kaupungille. Kivaa.

Ainiin! Lalmonirhatin reissulla kaytiin hurjalla reissulla Intian puolella (jihuu), koska pala Bangladeshia on sillain, etta pitaa ylittaa n. 100m Intiaa jotta sinne paasee. Se alue oli toki tosi vartioitu. Piipahdettiin siella vaan ihmettelemassa etta tallastakin voi olla..

Huominen viela taalla Rangpurissa ja sitten matka jatkuu kohti Kurigramia ja isojen jokien hiekkasarkkasaaria.Paastaan ajelemaan veneilla Lahdetaan tutustumaan siella tehtavaan tyohon vajaaksi kahdeksi viikoksi, etta ei tarvitse ihmetella sitten miksi ei mitaan kuulu. Ilmottelen kylla itsestani kun palaillaan sivistyksen pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti