keskiviikko 20. syyskuuta 2006

HARTAL - POLITIIKKAA ARKIPAIVAAN...

Tervehdys alles! kaunis oranssi Aasian aurinko laskenut jo tunteja sitten. massu taynna kalaa bengalilaisittain ja kasviscurrya (kun en syo taalla lainkaan tai muutakaan lihaa). Takana on paivia jotka antaneet jo paljon! Meita kaidaa taalla eras (arviolta) n.yli 60-vuotias muslimiseta, jonka olemme nimenneet mr.Parraksi (koska emme vaan muista viela hanen nimeaan). Han on nahnyt PALJON ja tehnyt PALJON taman jarjeston ja maan kansalaisten hyvaksi. Nyt olemme jo vakuuttuneet siita vaikka niin vahan ollaankin vasta nahty. Upea innostaja ja koyhien voimaannuttaja!Ollaan suhteellisen myytyja. Noh, siis vietimme kolme paivaa Thakurgaonissa kierrellen lahiseutujen tribal-heimojen (vahemmistokansojen) kylissaja naimme mita tama jarjesto siella touhuaa. Tekevat hyvin kokonaisvaltaista tyota maaseudunkoyhien olojen parantamiseksi (kylayhteisojen perustaminen, kouluja lapsille, koulutusta aikuisille mm. maataloudessa, kalastuksessa, sanitaatio, hygienia...). Meidan piti menna kaymaan viela ihan pohjoisessa Intian rajalla katsomaas josko oltais nahtymt Everestin huippu (kun se kuulema nakyy kirkkaalla saalla), mutta sitten kavi kutsu takaisin tanne Rangpuriin, josta paasemmekin aiheeseen politiikka (jota taalla ei voi millaan valttaa...).

Eli, Bangladeshissa on parlamettivaalit ensi tammikuussa (jotka alkaa jo tassa parin kk paasta) ja jos taalla kuohuu poliittisesti muutenkin, niin nyt sitten hieman senkin edesta. Tama maa on siis hyvin koyha. Ihmiset on tyytymattomia hallituksen toimintaan (tai siis aikaansaamattomuuteen), oppositiopuolue tekee kaikkensa mustamaalatakseen hallitsevaa puoluetta ja julistaa lakkoja ja rajoituksia viikoittain. Ihmiset menee kaduille osoittamaan mieltaan ja joka paiva on saanut lukea lehdista kuinka taas poliisit ihmisia ampuneet hillitakseen mielenosoituksia. Sahkokatkoja on n. 10-30kertaa paivassa ja ihmiset tahankin kyllastyneita. (ja mihin kaikkeen muuhun mita ei viela tassa 10paivassa jota taalla ollaan oltu, olla saatu selville). Niin, siis jouduttiin tuleen paivaa aiemmin takaisintanne palatsialueelle, koska maahan julistettiin puolen paivan kielto olla liikkumatta paikasta toiseen- teilla vahteja ettei autot tms. paase ohi. Viime kuussa kuulema joku ministeri oli ammuttu autoonsa kun oli ajanut kiellosta huolimatta. Rangpurissa lisaksi tanaan puolen paivan yleislakko. Ja huomenna yleislakko koko maassa...sellasta taalla. Meitahan suojellaan kaikelta talta, ettei siita tarvitse olla huolissaan. ollaan taalla muurien suojassa ja ison jarjeston hoivissa. ne ei edes paasta meita ulos kun ihmiset lakkoilee tai osottaa mieltaan, ettei vaan meihin kohdistettas ylimaarasia vihantunteita.Kai ihan hyva niin.

no mitas muuta? Taalla on tosi kuuma ollu, mutta viilenemaan pain on menossa. Valilla on tullu rankkoja monsuunisateita ja kaytiin juoksentelemassa sateessa ja se oli tietty ihan alyttoman kivaa (niinkun kaikki tietaa). Koko ajan kuljetaan Salwar Cameezit paalla ja prinsessa olo. Eile illalla oli kirkas tahtitaivas ja se outo saailmio, etta ei sada ei jyrise vaan salamoi taivaanrannassa ja koko ajan ja paljon, eilen noin tunnin ajan. Se oli kaunista, veti hiljaiseksi.

Olomme tunnetaan hyvin kotoisaksi, ei kylla oo ollu minkaanlaisia alkuunpaasemis ongelmia kummallakaan meista. Ihan kun kotonamme ollaan taalla ja naiden ihmisten seassa. Bengalin kielta opiskelen minka jaksan, jotta kommunikointi sujuisi helpommin.

Eikohan tassa jo ollut taas yhdelle kertaa...Pitakaa huolta itsestanne!

Geggoja meilla on huonekavereina taallakin, ne pitaa kivaa aanta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti