keskiviikko 17. elokuuta 2005

TRANS-SIBERIAN MATKAN ALKU

Eka vuorokausi alkaa olla lopuillaan taalla jossain Venajalla. Kovaa vauhtia mennaan eteenpain. Aurinko laskee. Sain oikein mukavaa hyttiseuraa: 2 mongolialaista naista ja heidan 2 tyttoa (8v Ajuntanata ja 11v Uugantsetseg) (Ajuntajana tarkoittaa viisaUDEN MERTA JA uUGANTSETSEG puolestaan vanhinta kukkaa). Viereisessa hytissa asustaa heidan miehensa, joten jompikumpi cabin on taynna vakea koko ajan. Samassa vaunussa on myos saksalaisia, venalaisia, taztiskistanilaisia ja norjalaisia. Kaksi kertaa on paassyt jaloittelemaan kun juna on pysahtynyt. Ostin karviaisia mukillisen venalaiselta mummolta.

Olen kaverustunut paitsi mongolialaissetn, myos kahden mukavan saksalais pojan kanssa. Ollaan pelailtu korttia (opetin niille ristiseiskaa ja ne mulle jotain saksalaista). Kaytiin junan ravintolavaunussa juomassa venalaiset oluset ja kuvailtiin junan ikkunasta maisemia. Paastiin myos mukaan mongolialaisten "laakkeendiilaus" touhuihin, ne kun siis laatikkokaupalla raahaa venajalta erilaisia laakkeita MOngoliaan kun niilla ei niita kuulema ole...? No, joka tapauksessa teimme tunteja seuraavaa: otimme laakkeet paketeista pois niin ettei pakkaukset menny rikki..ne kuulema pakataan uudestaan mongoliassa paikallisiin paketteihin, joo. No mutta siina sai kivasti aikaa kulumaan.

Nuudelit on maistunut ERITTAIN hyvalle, samoin Suomesta kantamani namit (Panttereille mongoliailaset lapset irvisteli!!) Pikakahvi on KAMALAA! Mutta muuten taalla on oikein mukavaa, junan kiskojen aani on rauhoittava ja maisemat myos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti