lauantai 20. elokuuta 2005

TAKANA 5700 KM, MONGOLIAN RAJA HAAMOTTAA

En osaa sanoin kuvailla kuinka kaunista taalla on! Yolla tuli nukuttua 3 tuntia, kun herattiin aikaisin katsomaan Baikal-jarven rantoja. Se on suuri ja kaunis, kuin meri. Vuoret siinsi vierella ja vihreat nurmet, hassut pensaat. Tunteja sai katsella ikkunasta kauneutta, joka vaan jatkuu edelleen. Maisema on muuttunut kauniista metsista ja pelloista kukkulaiseksi. Jokia virtaa ja lehmia laiduntaa. Siella taalla kylia tai kaupunkeja. Tuntuu kuin olisi jossain sadussa ja lelujunassa, niin epatodellisen kaunista taalla on, niin Venajalla.

Maisemien lisaksi tanaan on ollut muutenkin hyva paiva:

1) Sain pestya hiukset!!! NIIN. Mongolialaiset ilmestyi aamulla hyttiin tukat pestyna ja mina tietysti etta MITA? MISSA ?? ja ne neuvoi: wc:n hanasta kylmaa vetta isoon pulloon ja sitten samovaarista kuumaa. Kaveri mukaan vessaan avuski, 11v Uugantsetseg tuli kaatamaan vetta pullosta mun paahan ja ponton paalla sitten pestiin mun hiukset . MIKSI EN ITSE TOTA KEKSINYT? No mutta nyt on ihanan puhdas olo!

2) Soin ihanaa BAikal-jarven savustettua siikaa (?). Ihanaa vaihtelua nuudeleille, vaikkei niissakaan mitaan vikaa ole.

3) Vihdoinkin tajusin mongolialaisten korttipelin kaikki saannot (yhden ja puolen paivan pelaamisen jalkeen...)

...aamuyo. 4 tuntia siihen kun saavun Ulan Bataariin, Mongolian paakaupunkiin. Tapahtunut paljon tanaa. Kun juna lahestyi venajan ja mongolian raja-asemaa, alkoi mongoliaiset hyttikaverit olemaan aika todella hermostuneita. Tavaroita piiloteltiin ja katkettiin joka paikkaan. Ne oli tosi hermostuneita siita etta ne jaa kiinni. Venajan puolella rajalla kesti jotai 4 tuntia tarkastukset. odottelua odottelua. Munkin sydan hakkas mongolialaisten puolesta, mita jos ne jaisi kiinni? eipa kylla taitas rahalla selvita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti