maanantai 6. elokuuta 2007

TELTTAILUA VALKOISEN MEREN RANNALLA

Yöjuna. Kiskojen jytkettä. Kuin kehtona juna heiluu. Napapiirin ylitys. aamun sarastaessa pysähdys Kandalaksissa. Olimme Kuolan niemimaalla. vilu. nälkäiset matkalaiset saivat leipää ja jugurttia, ja uuden ystävän kuolaavan koiran himoitsemaan eväitämme. Tiedustellessamme bussia Umbaan vihjattiin ostamaan liput etukäteen. Venäjänkielen taitoni oli jo kehittynyt siihen pisteeseen, että osasin tehdä tämän kovin lyhytsanaisesti. hyvä että ostettiin liput, eipä olisi muuten mahduttu minibussiin. Jouduttiin istumaan bussissa ERIKSEEN, mikä vallan tuntui oudolta symbioottisen alkumatkan jälkeen, mutta selvittiin.Maisemat alkoivat olla aikasta vaikuttavia - White Sea ja aamu usva - voih!

Umbassa oltiin hieman eksyksissä, kun ei karttaa paikasta ollut. yhteistuumin päätettiin mennä ruokaostoksille magasiiniin - metsään haluttiin päästä. Magasiinin babushkoille piirrettiin kuusia ja näytettiin telttaa ja koitettiin saada suunta kohden hyvää telttailupaikkaa. Käden osoittamaan suuntaan lähdimme reput täytettynä ruualla tallaamaan, halki kylän, metsän reunaan ja siitä pientä metsäpolkua pitkin Valkoisen meren rantakalliota. Hyttysparven saattamana, metsän siimeksessä, kallion kielekkeellä meri alhaalla loiskuen, pystytimme teltan. Trangiaruokaa ja Tabermanin runoja. Hyttysten laulua. Hyttysiä korvissa. Hyttysiä suussa. Hyttysiä sopassa. Venäläinen hyttysmyrkky oli aivan potaskaa. Onneksi meillä oli sadeasut, joilla pahin hyökkäys estettiin. Ilta-aurinko. Hiljaisuus. Uni.

Seuraava aamu valkeni lintujen laulussa. Yöllä oli sadellut. Trangialla venäläistä ei-mustikka vaan RUSINApuuroa, joka kaikessa kauheudessaan kuitenkin luonnon helmassa maistui meille EI-rusinaisille-ihmisille. Päätettiin siirtää hieman telttapaikkaa. Laskuvesi ja rakkolevä esti uima-aikeet hyvän sään aikaan. mutta Raoul räbäsi kalliolla auringon paisteessa. levättiin. ladattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti