torstai 14. elokuuta 2008

LATVIA - RIIKA

Hei vaan Riikasta! Vasyneina aikaerosta ja pitkasta matkustamisesta... lentokenttasairaalayon jalkeen meita lahti yksi laakaritati saattamaan lapi lahtoselvitysten ja siellahan oli tavallisen kamalan pitkat jonot joka tiskilla. laakaritati sitten vei meidat lentokenttamiesten avustuksella joka jonon eteen, minakun olin vallan toipilas viela, ja oltiin lapi lentokenttatsekkauksista kymmenessa minuutissa, heh. yleensa kun se ottaa sen puolituntia vahintaan. Kipeat ihmiset saavat myös vieda nakojaan avattuja vesipulloja ilman tarkastusta koneeseen. laakaritati saattoi meidat kahvioon asti ja opasti viela mua ja raoulia ettei mulle sitten saanut antaa mitaan muuta tanaan kuin teeta. ja EI sokeria, sanoi tati. Mun masu ja olo oli jo huomattavasti parempi kuin yolla. Lento meni suht kivuttomasti ja tosiaan paiva hengaltiin hyyvin vasyneina Moskovassa. Siellakin oli vahan haastetta, tiedettiin etta meilla on lentokentan vaihto, muttei sitten oltu selvitetty etta missa se toinen lentokentta sijaistee, saatika miten sinne paasee, myoskaan mika sen nimi on..., mutta kaikki selvisi loppujen lopuksi, onneksi on internet. Ostettiin meille ihana teeastiasto, mongoliasta oli jo teeta hankittuna. mentiin lentokentalle lojumaan jo hyvissa ajoin, oltiin NIIIIIN kuolleita, mongolian aikaan kello oli jo 04 yolla ja apua...meidan lento lahti 23 moskovan aikaan, mutta halvalla oltiin haluttu paasta. Ja tiedoksi vaan etta Siberian Airlines oli oikein hieno kokemus, hieno airbus ja hyvaa ruokaa ja hyva palvelu.

Saavuttiin Riikaan keskiyolla ja meita oli kuljetus vastassa hakemaan hostelliin, joka on oikein hieno. Meilla on oma huone, eika mikaan jaettu makuuhuone. aamupala ja kaikki kuuluu hintaan. hostellissa on leivanpaahdin ja oltiin ihan taivaissa kun saatiin paahdettua leipaa piiitkasta aikaa. kaytiin eilen saunassakin, tosin sahkot katkesi kesken saunomisen, siella sitten pimeassa koitettiin haroa vaatteita kasaan...mutta loylyt oli ihan kohtalaiset. Muuten eilen kierreltiin sateenvarjon alla Riikaa, joka tuntuu olevan oikein kiva kaupunki ja ihmiset oikein mukavia. Tanaan sitten kaytiin junalla Jurmalassa katsastamassa merta ja hiekkarantaa. Mua pisti ampiainen (tms) varpaaseen ja ei kiva. itkea tihruutin, etta miksi elama mua kolhii nain. mutta elama joskus on. Parin tunnin paasta lahdetaan kohden Viroa ja Parnuuta. On vasy ja ei budjetti oikeen enaa riita melko lansimaisia hintoja montaa paivaa. Ja sita paitsi Raoulilla alko koulu jo toissapaivana ja taalla me vaan ollaan... Tata maata pitaa tulla joskus kiertamaan toisella ajalla.

Gobireissusta tulee tekstia myohemmin, halutaan jakaa se hieno kokemus myos teidan kanssa, nyt vaan ei ole voimia siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti