maanantai 30. heinäkuuta 2007

MATKA ALKAA: VIIPURI - VYBORG

Aamulla kello herätti klo 06. "Paskapaniikissa" aamutouhut, liikaa oli jääny reissuaamulle tehtäväksi...ei vielä pakattu kokonaan, ei tiskattu, ei siivottu, en ollu vielä ostanu vatsansuojalääkettä mukaan ...ja Raoul oli äreä kun huomasi saaneensa über pienen palkan ja meinas ettei rahat riitä mihinkään reissussa. Joka tapauksessa saatiin pakattua (raoul pariin otteeseen ja hissukseen ja sitä sai käskeä) ja suuntasimme apteekin ja automaatin kautta Kamppiin. Sinne päästyämme meitä odotti iloinen yllätys: Vjenäläinen nainen:"Sant Petersburg?" Me:"Njet.Vyborg." Nainen:"Njet problem." Joten saimme tosi helposti paikat bussiin, vaikka vähän oli jännitetty että miten se tällä kerralla menee. (Mä olin kerran aiemmin menny näillä venäläisillä busseilla Pietariin.)

Pari tuntia aikaa tapettavana ennen bussin lähtöä: Anttilasta pitkikset kylmien öiden varalle, iltis, matkapäiväkirja. Makuunista namia mukaan!! Bussi starttasi klo 12. Edessämme kaukana häämötti suuri Venäjänmaa. Raoulin edessä istui sen saksalaisen tädin näköinen nainen, joka taitto penkin raouli-paran syliin. Mutta rajalle päästiin vihdoin kalakaupan, LIDL:n ja raja-Marketin jälkeen. Rajalla hypättiin pois bussista, täytettiin maahantulokortit ja saatiin leimat passeihin!! Ilo hyytyi kuitenkin hetkeksi kun bussimme joutui tehotarkastuksen kohteeksi, kukaan ei kuitenkaan jäänyt kiinni salakuljetuksesta. Matka jatkui kohti Viipuria, jonne rajalta oli enää 40km.

Viipuriin päästyämme päädyimme telttayön sijaan kelluvaan asuntolaivaan nimeltä Korolenko, josta löytyi räkänen hytti meille 30eurolla, me koitettiin kyllä tinkiä. Samalla kuitenkin hoitui rekisteröityminen venäjänmaalle. Nyt ei (kai) tarvitse siitä enää huolehtia? Jätettiin tavarat hyttiin ja kaupunkia katselemaan. Viipuri on parin vuoden takaisesta visiitistä saanut komiamman lookin, ränsistyneitä taloja ei enää niin paljon ollut yleisilmeessä. Patterimäellä ihmeteltiin raunioita ja sadetta. ja syötiin blinit ja juotiin pivot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti